Home made eggnog - Zelfgemaakte eierpunch

Home made eggnog - Zelfgemaakte eierpunch

  • 30 cl volle melk
  • 17½ cl slagroom
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 8 cl bruine rum
  • nootmuskaat

Verwarm de melk en slagroom.
Voeg het kaneelstokje toe en laat 10 minuten pruttelen.
Laat iets afkoelen.
Klop met een staafmixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker luchtig in een kom.
Giet al kloppend de warme melk erbij.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat op een lage stand circa 5 minuten indikken.
Roer de rum erdoor en laat in de koelkast minimaal 2 uur koelen.
Schenk de eggnog over in 4 glazen en bestrooi met een snuf nootmuskaat.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug