Hemelse modder - I

  • 100 g pure chocolade
  • 2 eieren, gesplitst
  • 30 g poedersuiker
  • 2 eetl. Cognac
  • 35 cl slagroom
  • chocoladelikeur

Breek de chocolade in stukjes en smelt ze, (au bain-marie of magnetron).
Laat afkoelen tot lauw en roer er 15 cl slagroom erdoor.
Voeg aan de eidooiers de poedersuiker toe en klop tot een dik romig mengsel.
Voeg de Cognac toe en klop alles door het chocolademengsel.
Klop eiwit en slagroom (afzonderlijk) stijf, voeg eiwit en slagroom (houd wat achter voor garnering) toe aan het chocolademengsel, meng voorzichtig maar goed.
Doe over in schaaltjes, laat afkoelen en in de koelkast verder opstijven.
Giet een eetlepel chocoladelikeur over elk schaaltje en garneer met een toefje slagroom, geef er een klein glaasje chocoladelikeur bij.

Aanvulling van Tonny:
Wat ik opverigens zelf lekkerder modder vind is:
250 gram gesmolten couverture extra puur, tot lauw laten afkoelen en mengen met ½ liter met poedersuiker gezoete (naar smaak) opgeklopte room en 5 cl chocoladelikeur.
Af laten koelen en 1 nacht in de koelkast door en door koud laten worden.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Hemelse modder - II

Hemelse modder

  • 4 eieren
  • 4 eetl. suiker
 
  • 150 g chocolade, puur of melk
  • 25 cl slagroom

Smelt de chcolade au bain-marie.
(Rasp eventueel nog wat chocolade voor de garnering).
Splits de eieren en klop het eiwit samen met 3 eetlepels suiker met de mixer stijf.
Klop het eigeel samen met 1 eetl suiker luchtig.
Roer de gesmolten chocolade door het opgeklopte eigeel.
Mix nu ook de slagroom en spatel onder de chocolade-eigeel mengsel.
Spatel als laatste het eiwit er door en schenk in 4 glaasjes of in 1 grote kom.
Bestrooi met wat geraspte chococlade.
Zet ca. 3 uur in de koelkast en laat opstijven.
Zet eventueel nog een half uurtje in de vriezer als hij niet goed stijf wordt.

Bron: Leuke recepten

Terug