|
|
Een combinatie van het ‘hemelse spek’- romige
amandel-ei-cake – met pruimen en een gewaagd accent van korianderstroop.
Portugal is een van de weinige Europese landen waar dat kruid van oudsher gebruikt wordt.
Korianderhaters: vervang koriander door munt.
Voorbereiden (ca. 40 minuten, kan 1 dag van te voren)
Cake: zet de oven aan op 160 °C.
Draai de geschaafde amandelen met de bloem in een keukenmachine tot poeder.
Klop de eieren met de suiker 2 minuten, tot het dik en romig is.
Klop de amandelen en kaneel erdoor.
Vet een kleine ovenschaal/bakvorm/tulbandvorm (inhoud ½ l) in met boter.
Bestuif met bloem.
Schenk het beslag in de vorm.
Bak 25 - 30 minuten in de oven.
Controleer of de cake gaar is door er een mespunt in te steken; die moet er zonder vloeibaar ei weer
uitkomen.
Los hem door hem te keren terwijl je een bord op de vorm klemt.
Laat de cake afkoelen en bewaar afgedekt.
Pruimencompote: zet de gedroogde pruimen net onder met witte wijn en kook ze zachtjes 10 minuten.
Laat afkoelen, uitlekken en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Korianderstroop: kook de suiker met de wijn in enkele minuten tot een dunne stroop.
Laat afkoelen en bewaar in de beker van de staafmixer op kamertemperatuur.
Snijd de stelen van de koriander, was het blad zonodig en bewaar in een plastic zak in de koelkast.
Serveren/Bereiding (ca. 7 minuten)
Hak de korianderblaadjes grof.
Doe ze bij de suikerstroop en pureer met de staafmixer.
Leg op elk bord een stukje cake, schep er wat pruimencompote naast en garneer met korianderstroop naar
smaak.