Hangop met kersen en amandelmerengue

Hangop met kersen en amandelmerengue

  • 1 l volle yoghurt
  • 100 g fijne suiker
  • 20 g amandelschaafsel
  • 5 cl slagroom
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 200 g kersen. zonder steeltjes
  • schone theedoek
  • vershoudfolie
  • bakplaat met bakpapier
  • 4 grote glazen of coupes

Leg een dag van tevoren een fijne bolzeef in een passende kom zonder dat de zeef de bodem raakt.
Spoel de doek met heet water en wring goed uit.
Leg de nog vochtige doek in de zeef.
Giet de yoghurt in de doek en dek af met vershoudfolie.
Zet de yoghurt minimaal 8 uur in de koelkast.
Hoe langer, hoe dikker de hangop wordt.
Bereiden Verwarm de oven voor op 110 °C.
Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer tot pieken.
Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten tot een glanzend eiwit.
Schep kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi ze met amandelschaafsel.
Bak de meringues een uur in het midden van de oven.
Laat ze buiten de oven afkoelen.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Schep de hangop uit de doek in een schaal en schep de geslagen room er voorzichtig doorheen.
Verdeel dit over 4 grote glazen.
Breek er de meringues over en serveer met de kersen.

Bron: Spar

Terug