voor 6 personen
|
|
Meng 55 gram suiker met het griesmeel.
Snijd de vanillepeul in de lengte open.
Verhit de melk met de vanillepeul en strooi er zodra het kookt het griesmeelmengsel in.
Roer en laat heel zachtjes 2 minuten koken.
Vis de vanillepeul eruit, schraap de zwarte zaadjes los en roer die door de pudding; gooi de peul weg.
Spoel een puddingvorm of kom om met koud water en giet de griesmeelpudding erin.
Dek af met plastic folie, laat afkoelen en zet daarna minstens 4 uur in de koelkast.
Verwarm de bevroren vruchtjes met 35 gram suiker en als je wilt de rum.
Roer het aardappelmeel los met een minidrupje water en voeg al roerend bij de saus.
Laat zachtjes 1 minuut koken.
Draai het vuur uit, laat afkoelen en zet in de koelkast.
Stort voor het serveren de pudding en serveer met de saus.
Wijn: nee.