Griesmeelpudding met vermout en granaatappel

Griesmeelpudding met vermout en granaatappel

  • 35 + 35 g suiker
  • 45 g griesmeel naturel
  • snufje zout
  • ½ l volle melk
  • 1 eetl. oranjebloesemwater (facultatief)
  • 1 granaatappel
  • 10 cl rode vermout
  • 10 cl rodebessensap

Meng 35 gram suiker met het griesmeel en het snufje zout.
Verhit de melk met het oranjebloesemwater en strooi er zodra het kookt het griesmeelmengsel in.
Roer en laat heel zachtjes 2 minuten koken.
Spoel een vormpje om met koud water en giet de griesmeelpap erin.
Dek af met plastic folie, laat afkoelen en zet daarna minstens 3 uur in de koelkast.
Haal de pitjes uit de granaatappel (op het internet barst het van de instructieve filmpjes).
Doe de vermout in een steelpannetje en laat hem zachtjes 3 minuten koken.
Voeg het bessensap en 35 gram suiker toe en los de suiker al roerende op.
Roer het aardappelmeel los met een minidrupje water en voeg al roerend bij de saus.
Laat zachtjes 1 minuut koken.
Draai het vuur uit en doe lekker veel van de granaatappelpitten in de saus.
Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Stort de pudding en serveer met de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug