Goelong goelong, Pannenkoek gevuld met geraspte kokos

    • beslag:
  • 20 cl kokosmelk
  • 6 druppels rode levensmiddelen kleurstof
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • snufje jintan
  • snufje djahe
  • arachideolie om te bakken
  • vanilleijs
    • vulling:
  • 4 eetl. palmsuiker,
    meer of minder naar (zoete) smaak
  • 100 g kokosrasp
  • snufje serehpoeder
  • 10 cl water

Doe de suiker met de serehpoeder en 10 cl water in een pan en laat op matig vuur de suiker onder regelmatig roeren oplossen.
Voeg de kokosrasp toe en blijf roeren totdat de kokos alle vloeistof heeft opgenomen.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Roer de rode kleurstof door de kokosmelk.
Klop in een kom de eieren schuimig en voeg de kokosmelk toe.
Roer met kleine beetjes tegelijk de bloem, zout, jintan en djahe erdoor, roer tot een glad beslag zonder klontjes.
Bak van dit beslag dunne pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Bestrijk de pannenkoekjes met het kokosmengsel en rol ze op, serveer ze warm met een bolletje vanilleijs.

Receptuur: Sophie Andoetoe
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug