Gierst-kerrie-vulling

  • 100 g gierst
  • 1 eetl. olie
  • 1 middelgrote ui
  • ½ eetl. kerrie
  • 25 cl hete kruidenbouillon
  • 1 laurier­blaadje
  • ½ theel. marjolein
  • ½ theel. zout
  • 5 cl room of yoghurt of kwark
  • 30 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g in plakjes gesneden banaan

De gierst wassen en heel goed uitlaten lekken.
In de olie al roerende smoren tot ze wil aanbakken.
De ui en kerrie toevoegen en nog heel even doorroeren, blussen met de kruidenbouillon.
Het laurier­blaadje toevoegen, aan de kook brengen en op een laag pitje 15 minuten laten koken.
Roer de rozijnen, marjolein en zout erdoor en op een warme plaats 30 minuten laten nawellen.
Vlak voor het opdienen room of yoghurt of kwark, walnoten, grof gehakt (8 hele noten apart houden voor de versiering) en de in plakjes gesneden banaan erdoor roeren.

Bron: NN

Terug