Gestoofd fruit

voor 2 personen

  • 5 cl tropische vruchtenlimonadesiroop
  • ½vanillestokje
  • 1 stevige handpeer
  • 1 appel
  • 2 (bloed)sinaasappel
  • 100 g magere (Griekse) yoghurt

Meng de limonadesiroop met 5 cl water in een pan.
Snijd het vanillestokje open en doe het bij de limonade.
Laat dit 10 minuten zacht trekken.
Maak het fruit schoon.
Snijd de peer en de appel in vieren en leg ze in de siroop.
Laat dit in ca. 10 minuten zacht worden.
Snijd de sinaasappels in plakken en halveer ze.
Meng de sinaasappelplakken er door en laat het afkoelen.
Verwijder het vanillestokje.
Verdeel de compote over 2 coupes en schep er wat yoghurt op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte rundvleesreepjes, kokosrijst met doperwtjes en ijsbergsla met paprika.

Bron: Voedingscentrum

Terug