Gepocheerde perziken

voor 2 personen

  • 2 grote perziken
  • ½ vanillestokje
  • 10 cl witte wijn
  • 2 eetl. suiker

Trek het velletje van de perziken.
Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
Halveer de perziken en verwijder de pit.
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en 10 cl water aan de kook.
Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht worden.
Neem de perziken uit het vocht.
Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
Schenk het over de perzikhelften.
Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gazpacho Andalou.

Bron: Voedingscentrum

Terug