Gemberpudding met vanillesaus

voor 2 personen

  • 1 citroen (½ citroen wordt maar gebruikt)
  • stukje gemberwortel (ca. 3 cm)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 4 eetl. suiker
  • 1 vanillestokje
  • 15 cl halfvolle melk
  • 3 theel. ma├»szetmeel

Boen de citroen goed met heet water schoon en rasp wat van de schil af.
Pers een halve citroen uit.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Breng 25 cl water met het citroensap, wat geraspte citroenschil en de geraspte gemberwortel aan de kook.
Laat dit 10 minuten zacht trekken.
Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Zeef het gembervocht en breng het weer tegen de kook aan.
Roer er 3 eetlepels suiker en de gembersiroop door.
Neem de pan van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op.
Bestrijk 2 kopjes of puddingvormpjes dun met wat olie.
Giet de vloeistof er in. Laat dit op een koele plaats opstijven.
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en laat dit 10 minuten tegen de kook aan trekken.
Neem het vanillestokje eruit en schraap met een mesje de pitjes in de melk.
Bind de melk met de aangemengde maizena en maak de saus op smaak met de resterende suiker.
Laat de saus afkoelen.
Stort de puddinkjes op borden en schep het sausje er omheen.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsstoofpot met pompoen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug