voor 2 personen
|
|
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
Pers de halve sinaasappel uit.
Roer er de geraspte schil, de suiker en eventueel de likeur door.
Maak de aardbeien schoon.
Halveer grote aardbeien.
Schep het sinaasappelmengsel voorzichtig door de aardbeien.
Laat de aardbeien op kamertemperatuur 1 uur staan.
Verdeel ze over 2 glazen coupes en maal er een beetje zwarte peper over.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk, asperges met lenteboter en (nieuwe) aardappelen.
|
|
Kroontjes van de aardbeien halen en de aardbeien in een kom doen.
De grotere aardbeien versnijden in twee of vier stukken.
Bestrooi ze met suiker en besprenkelen met de balsamicoazijn.
Omscheppen en minstens een uur laten intrekken (in de koelkast).
Serveren in vier diepe borden.
Muntblaadje voor het oog – sommigen eten het ook.
Opmerkingen
Voor vier personen als dit het enige is.
Voor meer personen als het geserveerd wordt met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs – of de fabuleuze aardbeienijs.