|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem 4 vuurvaste vormpjes, niet te groot maar wel redelijk diepe vormpjes.
Kwast de vormpjes in met boter.
Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker.
Roer er de bloem en de vanille-extract door.
Breng de melk met de room aan de kook.
Schenk de kokend-hete vloeistof bij de eiercrème en roer voortdurend.
Verdeel over de vormpjes en zet ze 30 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van de oven.
Laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur, en zet ze dan ten minste 30 minuten in de koelkast.
Strooi de rietsuiker op de vlaatjes.
Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill.
Of karameliseer de suiker met een brandertje.
Opmerking
Kan men de dag voordien maken en de dag zelf voor het opdienen met de suiker bestrooien en karameliseren.
Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij