Gebakken appeltjes

  • 4 grote appels (zachtzuur) uitgeboord,
    bijv. Golden Delicious
  • 2 eetl. Grand Marnier Rouge
  • 3 eetl. rozijnen
  • 1 theel. kaneel
  • 8 eetl. suiker
  • 40 g boter
  • 3 eetl. geschaafde amandelen
  • 4 velletjes aluminiumfolie,
    met boter ingevet om de appels in te verpakken

Oven op 225 °C.
Maak mengsel van Grand-Marnier/boter/kaneel/suiker/rozijnen/amandelen, (voorzichtig! om de amandelen niet te vermorzelen).
Appels op de folie leggen en vullen met het mengsel.
Folie om de appels vouwen en 20 minuten in de oven verwarmen.
Verpakt serveren.
Ik geef er ook nog een schaaltje niet te stijf geklopte slagroom bij.
Deze niet te zoet maken omdat de appels al zoet genoeg zijn.

Niekie Buiten

Terug