Fragole all’aceto

Gemarineerde aardbeien

Fragole all’aceto

  • 500 g aardbeien in brokken,
    kleinere, die hoeven niet te worden versneden
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 à 2 eetl. suiker,
    wij gebruiken panela / oersuiker
  • blaadjes munt

Kroontjes van de aardbeien halen en de aardbeien in een kom doen.
De grotere aardbeien versnijden in twee of vier stukken.
Bestrooi ze met suiker en besprenkelen met de balsamicoazijn.
Omscheppen en minstens een uur laten intrekken (in de koelkast).
Serveren in vier diepe borden.
Muntblaadje voor het oog – sommigen eten het ook

Opmerkingen
Voor vier personen als dit het enige is.
Voor meer personen als het geserveerd wordt met bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs – of de fabuleuze aardbeienijs.

Bron: La Cucina.be
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug