Een flan is een puddinkje, bereid met veel eieren en soms (flan Catalan) met een laagje gebrande
suiker.
Voor flan Naranja worden ook nog sinaasappels gebruikt.
|
|
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Breng de 150 gram suiker met het water aan de kook en laat de suiker langzaam karameliseren.
Verdeel de karamel over 6 flanvormpjes en laat afkoelen.
Klop de eieren en de eidooiers los, doe de 50 gr suiker erbij en klop zolang tot de suiker geheel is
opgenomen.
Roer de citroenrasp en het vanillemerg erdoor, zet het mengsel op een heel laag vuur en voeg langzaam de
melk toe.
Laat het, tegen de kook aan, tot een dikke custard binden.
Laat de vla wat afkoelen en schenk hem voorzichtig op de karamel in de vormpjes.
Zet de puddinkjes ± een halfuur in de oven, laat ze afkoelen en zet ze minstens 1 uur in de
koelkast.
Houd de vormpjes even in warm water en keer ze boven een dessertbordje.
De warm geworden karamel vloeit nu over het puddinkje.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©