Druivengelei met room

voor 2 personen

  • 150 g witte druiven
  • 3 blaadjes witte en 1 blaadje rode gelatine
  • 20 cl rood druivensap
  • 2 eetl. rode port
  • 2 toefjes (spuitbus) slankroom, 25% vet

Ontvel de druiven, halveer ze en wip de pitjes er uit.
Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
Breng 5 cl druivensap aan de kook.
Los van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine er in op.
Voeg de rest van het druivensap en de port toe.
Schenk de helft hiervan in met water omgespoelde kopjes of vormpjes en verdeel de druiven er over.
Laat de gelei opstijven en verdeel de rest van het gelatinemengsel er over.
Als dit ook al is stijf is, verwarm het dan op laag vuur of in de magnetron op een lage stand.
Laat de gelei opstijven.
Stort de geleitjes op borden en garneer ze met een toef room uit de spuitbus.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Provençaalse ovenschotel.

Bron: Voedingscentrum

Terug