Druiven in dessertwijn

  • 2½ kg stevige grote (muskaat)druiven
  • 1½ l dessertwijn van goede kwaliteit, maar neem niet de duurste
  • ½ kg suiker
  • 1 gedroogd citroenschilletje
  • 10 cl eau de vie de citron vert

Pluk de druiven van de tros, spoel ze af en dep ze droog.
Meng de suiker met de wijn in een pan met dikke bodem en verwarm het mengsel op zacht vuur al roerend tot de suiker is gesmolten.
Voeg de druiven en het citroenschilletje toe, breng aan de kook en laat alles 5 minuten sudderen.
Verwijder het schilletje en schep de druiven in schone, met warm water omgespoelde literpotten.
Breng de siroop opnieuw aan de kook en laat 5 minuten indikken.
Roer de eau de vie erdoor, overgiet de druiven met de siroop, sluit de potten en steriliseer ze 15 minuten in kokend water.
Laat de potten volledig afkoelen, controleer de sluiting door ze op z'n kop te zetten en bewaar ze op een koele plaats.
De ingemaakte druiven kunnen in gebak (druiven of notentaart) en desserts worden gebruikt, maar ook bij wild en in wildsauzen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug