Crumble van citrusvruchten met Hervekaas en zwarte chocolade

Crumble van citrusvruchten met Hervekaas en zwarte chocolade

  • 1 roze pompelmoes
  • 1 gele pompelmoes
  • 2 niet-behandelde sinaasappelen
  • kaneelpoeder
  • 1 Hervekaas
  • 65 g goed gekoelde boter
  • 1 snuifje zout
  • 65 g fijne suiker
  • 65 g bloem
  • 65 g amandelpoeder
  • 4 bollen chocolade-ijs, bereid met pure chocolade
  • 4 blaadjes munt
  • 4 sigaretten in witte chocolade

Schil zorgvuldig de citrusvruchten en maak er een fruitsalade van.
Voeg er de verkruimelde kaas op en de kaneelpoeder.
Meng goed en verdeel de fruitsalade in individuele ovenschaaltjes of doe de fruitsalade in één grote ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de in stukjes gesneden koude boter, de suiker, de bloem, het zout, de amandelpoeder in een mengkom en kneed de ingrediënten tot een kruimelig deeg. Het deeg lijkt op een soort grof paneermeel.
Bewaar het deeg op een koele plek.
Verdeel het deeg over het fruit en bak 20 minuten in de oven.

Bron: Lekker van bij ons

Terug