Crespelle dolei eon frutta fresca

Zoete flensjes met verse vruchten
crespelle_dolei (3K)
  • 4 zoete crespelle
  • 500 g verse zomervruchten
  • aardbeien
  • perziken
  • peren
  • meloen
  • pruimen
  • kersen
  • druiven
  • bramen
  • frambozen
  • aalbessen
  • bosbessen
  • 3 eetl. suikerr
  • sap van 1 citroen
  • 2 volle eetl. crème de cassis

Snijd de aardbeien, afhankelijk van hun grootte, overlangs doormidden of in vieren.
Snijd perziken, peren, meloen en pruimen in kleine stukjes.
Ontpit en halveer kersen en druiven.
Laat bramen, frambozen, aalbessen en bosbessen ongemoeid.
Doe de vruchten in een ruime kom, bestrooi ze met de suiker en giet het sap van de citroen erover.
Laat de vruchten een goed uur staan en schep ze halverwege eenmaal voorzichtig om.
Giet 10 cl van het vrijgekomen sap van de vruchten in een pannetje en kook dit samen met de crème de cassis, totdat het geheel licht stroperig wordt.
Leg een crespelle op een ronde taartschaal, schep een kwart van de vruchten over het flensje en lepel er een kwart van het stroperige vruchtensap over.
Leg een tweede crespelle op de vruchten en volg dezelfde werkwijze bij het verwerken van de resterende ingrediënten.
Zet de schaal met crespelle daarna afgedekt op een koele plaats.
Snijd de taart aan tafel in punten.
De crespelle kunnen natuurlijk ook individueel worden gevuld en daarna tweemaal worden dubbelgeklapt tot een kleine waaier.
Houd in dat geval iets van de vruchten en het sap achter om over de dichtgevouwen crespelle te lepelen.

Bron: Mario
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug