Crèpes met Grand Marniersaus

  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 20 cl halfvolle melk
  • 10 cl Grand Marnier
  • 1 sinaasappel
  • 50 g bruine suiker
  • 100 g frambozen (vriesvak)
  • vloeibare margarine
  • poedersuiker

Rasp de schil van de sinaasappel.
Verwarm de Grand Marnier met de sinaasappelrasp en suiker op een zacht vuur zodat de suiker smelt.
Laat dit 2 minuten inkoken en laat de saus afkoelen.
Maak een beslag van de bloem, eieren en melk.
Bak hiervan 4 dunne crèpes.
Schep op elke crèpe een eetlepel saus en vouw deze in vieren.
Garneer met de frambozen en wat poedersuiker.

Tip

De saus en de crèpes kan je ook heel goed van tevoren maken.
Vouw de flensjes twee keer dubbel, verpak ze in huishoud- of aluminiumfolie.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Doe na het hoofdgerecht een beetje vloeibare margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Leg de gevouwen crèpes op de bodem van de pan, deksel er op en zachtjes op temperatuur laten komen.
Schep elke crèpe op een dessertbordje en garneer zoals hierboven beschreven.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug