Crème patisserie

banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje, merg eruit geschrapt
  • ½ l volle melk
  • 120 g suiker
  • 5 eidooiers
  • 50 g bloem
  • 15 g custard

Halveer het vanillestokje in de lengte en schrap het merg eruit.
Breng de melk met vanillestokje en merg en 60 gram suiker langzaam aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 20 minuten heel zachtjes trekken, zeef de melk.
Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig (ruban), zeef bloem en custard en meng ze in gedeelten bij de eidooiers, zorg ervoor dat alle ingredië;nten goed gemengd en opgenomen worden.
Giet al roerende de melk heel langzaam bij het eidooiermengsel, schenk alles terug in de pan en laat op zacht vuur al roerende in 1 minuut gaar worden en binden.
Giet de crème in een roestvrij stalen kom en leg er, tegen velvorming, plasticfolie op, laat afkoelen.
Verwijder voor gebruik het vanillestokje.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug