|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe 100 gram van de suiker met het zout en 3 eetlepels water in een pan en verhit.
Roer niet.
Niet!
Draai, zodra de kleur van de massa lichtbruin is, het vuur uit.
Verdeel de vloeibare karamel over de bodem van de schaal.
Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje.
Laat zachtjes 5 minuten koken, schrap dan het binnenste van het stokje in de melk.
Gooi het stokje weg of stop het in een pot suiker.
Klop de eieren met de resterende 100 gram suiker glad in een grote kom.
Giet al kloppende met een garde de melk van het vuur af door de eieren.
Giet in de schaal.
Zet hem in een ovenslee in de oven en giet een laag kokend water in de slee.
Bak de crème 40 minuten in de oven.
Hij ziet er misschien nog zacht uit, maar is gaar.
Laat de crème afkoelen en bewaar in de koelkast.
Snijd voor het serveren de randen los, leg er een schaal bovenop en draai in één beweging samen om.
Of, veel makkelijker, serveer hem schepsgewijs uit de schaal.
Wijn erbij: niet doen.