Crème brûlée met rabarber

creme_brulee (5K)
voor 6 personen
  • 500 g verse rabarber,
    geschild en in kleine stukken gesneden
  • 1 citroenschilletje
  • 130 g fijne suiker
  • 25 cl slagroom
  • 15 cl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 7 eidooiers

Breng de rabarberstukjes met een scheutje water, het citroenschilletje en de helft van de suiker aan de kook en laat op laag vuur koken tot de rabarber gaar en een beetje stroperig is.
Maak het geheel goed fijn in een mixerblender.
En laat het afkoelen.
Doe de slagroom, de melk, de vanillesuiker en de rabarber in een pan en breng deze aan de kook.
Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
Klop in de tussentijd de eidooiers met de overige suiker in een kom tot de suiker is opgelost.
Klop er geleidelijk het rabarber-slagroommengsel door en laat het in de koelkast goed doorkoelen (ongeveer 1 uur).
Verwarm in de tussentijd de oven tot 150 °C.
Giet het afgekoelde mengsel in zes ovenvormpjes.
Zet deze gedurende 50 tot 60 minuten in de oven totdat het oppervlak stevig aanvoelt, maar nog enigszins trilt.
Laat ze ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast.
Vlak voor het serveren licht bestrooien met fijne suiker.
Klop het teveel aan suiker er voorzichtig af.
Zet de crème nu onder de hete grill of karameliseer de suiker met een brander.
Laat de crème brûlée even laten staan en serveer hem dan.

Wijnadvies
Zoete dessertwijn, Graves Superieures, Bordeaux, Frankrijk.

Succestip
Serveer er apart een compte van rabarber bij.

Bron: Spar Succes recepten

Terug