|
|
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe bloem en zout in een kom en meng er met een houten spatel één voor één de
eieren door, schenk de melk erop, voeg 3 eetlepels poedersuiker toe en meng alles goed.
Leg de kersen in een ingevette springvorm en schenk het deeg erover.
Zet de taart ca. 45 minuten in de oven, een houten prikker moet er droog uit komen.
Bepoeder de taart meteen met suiker.
Wordt lauwwarm of op kamertemperatuur gegeten met een flinke klodder room.
Clafoutis hoort inderdaad zonder boter.
De enige echte Clafoutis komt uit de Limousin en wordt gemaakt met rijpe, zwarte kersen met de pit er nog in
maar daaraan doe ik een concessie, ik ontpit ze wel.
In andere delen van Frankrijk wordt voor clafoutis ook wel ander fruit gebruikt zoals dat ook voor de Gateau
Basque gebeurt, niet origineel maar ook lekker.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©