Citroentaartje

voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 5 cl zoete witte wijn
  • 1 eetl. witte basterdsuiker
 
  • 2 eetl. citroen- of sinaasappelmarmelade
  • 5 cl slagroom
  • 4 kletskoppen

Boen de citroen goed schoon en snijd van de schil mooie reepjes af zonder het wit.
Pers een halve citroen uit.
Breng het citroensap met de schilletjes, de wijn en de suiker aan de kook en laat dit in ca. 3 minuten inkoken.
Haal de schilletjes uit de vloeistof en laat alles afkoelen.
Roer de marmelade door de saus.
Klop de slagroom stijf en klop 2 eetlepels van de saus mee.
Leg op twee borden een kletskop en verdeel het roommengsel er over.
Dek dit af met de andere kletskop.
Garneer met de citroenschilletjes en druppel de rest van het citroensausje er naast.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht roerbakreepjes met wasabi en mie.

Bron: Voedingscentrum

Terug