voor 8 personen
|
|
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe de couverture, de melk en de boter in een pan en verwarm het tot de chocolade is gesmolten.
Voeg de suiker toe en laat deze, onder voortdurend roeren, oplossen.
Voeg het vanillemerg toe.
Neem de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem, in kleine beetjes tegelijk, door het iets afgekoelde
chocolademengsel.
Doe het mengsel, als alle bloem door de chocolademassa is opgenomen, over in een bakvorm.
Zet de bakvorm in de oven en schakel de temperatuur direct terug naar 200 °C.
Schakel de oven na 16 minuten uit en laat het taartje, met de deur open, nog exact 5 minuten in de oven
staan.
Laat wat afkoelen, stort de taart, laat verder afkoelen en zet hem dan, verpakt in aluminiumfolie, in de
koelkast.
Serveer de taart op kamertemperatuur in zo dun mogelijke plakjes, bijvoorbeeld met een crème Anglaise.
In de diepvries kan het taartje lange tijd worden bewaard.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©