|
|
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Zet in de oven een warmwaterbad.
Breng de melk en room aan de kook.
Klop de eieren samen met de suiker tot een gladde massa.
Los de chocolade op in de melk en overgiet hiermee het eiermengsel.
Meng goed en doe in vuurvaste potjes.
Gaar de flans gedurende 40 minuten in het warmwaterbad.
Laat afkoelen en serveer.
Bron: VLAM - Lekker van bij ons
voor 2 personen
|
|
Warm de oven voor op 175 °C.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Strooi de suiker gelijkmatig over de bodem van een pan en voeg 2 theelepels water toe.
Laat de suiker op middelhoog vuur tot lichtbruine karamel smelten.
Roer niet in de suiker.
Neem de pan van het vuur en schenk de melk er langzaam bij.
Zet de pan terug op laag vuur en laat de karamel al roerend oplossen.
Voeg de chocolade en de koffiepoeder toe en roer tot dit is opgelost.
Neem de pan van het vuur.
Klop het ei los en klop het met een garde door de chocolademelk.
Schenk het mengsel in de vormpjes, dek ze af met aluminiumfolie en prik er een gaatje in.
Plaats de vormpjes in een ovenvaste schaal en vul de schaal met warm water tot de vormpjes half onderstaan.
Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de flan in 25 minuten gaar worden.
Neem de vormpjes uit de schaal en laat ze in ca. 10 minuten afkoelen tot lauwwarm.
Verwijder het aluminiumfolie en garneer de vormpjes met wat sinaasappelschilletjes.
Menusuggestie
Lekker met tagliatelle met sardine-paparikasaus en een tomatensalade als hoofdgerecht.