Chocoladebrownies

voor 8 personen

  • 340 g bloem
  • 300 g rietsuiker
  • 90 g cacaopoeder
  • 1½ theel. bakpoeder
  • 0½ theel. zout
  • 30 cl water
  • 1½ theel. vanillesuiker
  • 80 g bittere chocolade (in stukjes)
  • 60 g noten (naar keuze)
  • 10 cl zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 175 ┬░C.
Zeef alle droge ingredi├źnten samen in een kom.
Meng het water met de olie, voeg deze natte mix bij de droge mix en meng tot een homogeen deeg ontstaat.
Giet het geheel uit in een ondiepe, ingevette bakplaat of bakvorm en zet voor 35 tot 40 minuten in de oven.
Een iets kortere baktijd zal een smeuige brownie geven; een iets langere baktijd een vastere, drogere brownie.

Opmerking
Eenvoudig te maken en lekker! Zie hoe Saar het doet op Vimeo
Maak er Chunky Monkey brownies van!
Gebruik cashewnootjes in het beslag, giet het beslag in een bakvorm, strooi stukjes gedroogde bananen (bananenchips) en gedroogde kokos over het beslag. Druk dit met je vlakke hand lichtjes in het beslag en bak de brownies zoals hierboven aangegeven.
Ook lekker met een frambozensausje!
Pureer daarvoor met een mixer of blender 280 gram frambozen samen met 2 eetlepels ahornstroop en 1 theelepel vanillesuiker.
Bewaar de brownie in de koelkast; zo blijven de chocoladestukjes lekker krokant!

Bron: EVA

Terug