Warme chocolade tartelette met champignons

Warme chocolade tartelette met champignons

  • 225 g pure chocola (70%+)
  • 235 g roomboter, zacht
  • 200 g suiker
  • 8 eieren
  • 110 g bloem
  • 10 g maïszetmeel
  • slagroom
  • lemon curd
  • taggiasche olijven
  • kastanjechampignons (mooi schoon)

Smelt de chocolade au bain-marie.
Let op: het mag niet te heet worden.
Klop met een mixer de boter met de suiker tot een luchtig geheel.
Voeg een voor een de eieren toe.
Als het lijkt te gaan schiften, even verwarmen boven het gas of heet water.
Sla alles heel luchtig.
Spatel de bloem en de maizena erdoor, door een zeef, om klonten te voorkomen.
Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
Schep de massa in ingevette en bebloemde vormen of in aluminium bakjes.
Zet ze een tijdje in de vriezer.
Niet noodzakelijk, maar wel voor een beter effect.
Want de binnenkant moet superzacht blijven.

Warme chocolade tartelette met champignons
Warme chocolade tartelette met champignons
Warme chocolade tartelette met champignons
Warme chocolade tartelette met champignons
Warme chocolade tartelette met champignons
Warme chocolade tartelette met champignons

Bak ze 12 à 15 minuten in een oven op 160 °C.
Tijdens of voor het bakken klopt u de slagroom tot yoghurtdikte en voegt er de lemon curd naar smaak toe.
Klop verder tot het mousseachtig is.
En tijdens het bakken schaaft u de champignons in dunne plakjes.
Rauw.
Stort de taartjes direct uit de vorm op de borden storten en fraai inkepen.
Dan vloeit chocolade uit de kern.
Drapeer er de citroenslagroom naast, strooi er wat champignonplakjes over en leg een vier tot zes olijven ergens bij de stroom natte chocolade.
Serveer.

Opmerkingen
Angélique vindt de combi van de lemon curdroom heel lekker bij de chocolade. De smaakcombinatie van die lekkere, ietwat zoutige smaak van de olijven bij de chocolade. Witte champignons mag ook, hoor.

Bron: Angélique Schmeinck
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug