Champagnetaartje gegarneerd met bramen

voor 10 personen

  • 75 cl champagne (brute)
  • 45 cl room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 70 g suiker
  • 250 gram melkchocolade
  • 1 reep witte chocolade
  • 50 frambozen
  • 1 potje bramensaus

Kook de champagne samen met de suiker in tot circa 4 deciliter.
Voeg de gelatine blaadjes (circa 10 minuten laten weken in koud water) toe en laat het vervolgens afkoelen tot kamer temperatuur.
Klop de room op tot goede yoghurt dikte en spatel deze door de wijn.
Goed door spatellen zodat alle wijn is opgenomen in de room!!
Zet dit geheel in de diepvries zodat het goed opstijft.
Schep de massa in de ringen en zet in de koelkast.
Knip van vetvrij papier iets bredere banen dan de hoogte van de torentjes en pas op maak ze niet te lang.
Smelt de melk chocolade iets warmer dan lichaamstemperatuur en smeer met een paletmes de gesmolten chocolade op het papier circa 2 mm dik.
Wikkel het chocoladepapier nu om de torentjes die uit de ringen zijn gehaald en laat de chocolade weer opstijven in de koeling.

Presentatie

Maak op kleine bordje een bedje van bramensaus en zet het torentje in het midden erop.
Leg een framboos op het torentje en leg 4 frambozen rond het torentje.
Strooi wat grof geraspte witte chocolade over het torentje en de saus eventueel wat melk chocolade erbij voor de kleur.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug