Capricho Navidad

  • ½ l Griekse yoghurt
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 g)
  • 4 grote perziken op sap, uitgelekt
  • perziksap
  • 20 cl slagroom
  • 25 g poedersuiker, meer of minder naar smaak
  • 5 cl notenlikeur
garnering:
  • 6 eetl. geroosterde pecan- of hazelnoten, grof gehakt

Maak het dessert een dag van tevoren.
Snijd de perziken in schijfjes, kook het sap in tot ½ dl. en laat afkoelen.
Doe de yoghurt in een schaal, voeg de gecondenseerde melk toe en meng goed.
Meng de notenlikeur met het ingekookte perziksap.
Verdeel het yoghurt-mengsel over 4 coupes, verdeel hierover, dakpansgewijs, de perzikschijfjes en vervolgens het likeurmengsel, zet de coupes afgedekt in de koelkast.

Vlak voor het serveren:
Klop de slagroom met poedersuiker bijna stijf en verdeel de room over de coupes, strijk de bovenkant glad, strooi de noten erover en garneer met een muntblaadje of viooltje.
Alcoholvrije versie: gebruik i.p.v. likeur maple syrup.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug