Cakejes met gesmolten chocolade

cakejes_chocolade (2K)

  • 30 g bloem, gezeefd
  • 40 g poedersuiker, gezeefd
  • 75 g amandelmeel* (gemalen amandelen)
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 80 g boter, gesmolten
  • 160 g pure chocolade, gesmolten
  • 4 blokjes van 10 g pure chocolade
  • frambozen ter garnering

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Klop bloem, suiker, amandelmeel, eiwitten, boter en chocolade in een kom grondig door elkaar.
Schep de helft van het mengsel in 4 ingevette ovenvaste vormpjes met een inhoud van 1,25 dl.
Leg er de blokjes chocolade op en schep er de rest van het mengsel over.
Bak ze 20 minuten, of tot ze gaar zijn en stroperig in het midden.
Laat ze 5 minuten staan voordat je de cakejes uit de vormpjes haalt.
Serveer er frambozen bij.

Opmerking
Een indrukwekkend dessert dat makkelijk en snel te maken is - dat is precies wat deze cakejes met gesmolten chocolade zijn.
De chocoladekern blijft tot ongeveer een uur na het bakken zacht. De cakejes kunnen toch van tevoren gemaakt worden. Zet ze dan voor het serveren een paar seconden in de magnetron (op matig hoge stand) of zet ze op de bordjes een paar minuten in een oven van 150 °C, zodat de kern weer zacht kan worden.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug