'Cake' zonder eieren

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g custardpoeder
  • merg uit 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
  • 225 g witte basterdsuiker
  • 225 g boter
  • 10 cl melk
  • snuf zout

Doe (gezeefd) bakmeel met custardpoeder, vanille(suiker) zout en basterdsuiker, in de mengkom van de keukenmachine en laat even draaien.
Smelt de boter en klop de melk erdoor, laat de machine langzaam draaien en voeg dit mengsel toe aan het mengsel in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
Doe het beslag over in een ingevette cakevorm en bak de cake ca. 5 kwartier in een oven van 170 °C.

Dit is een recept uit een kookboekje voor recepten zonder eieren, of het lekker is weet ik niet, het is een recept dat ik nog nooit zelf gemaakt heb.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug