Broodspiraaltjes met paté

  • ½ wit casinobrood, overlangs gesneden
  • 250 g roompaté
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 50 g boter
  • 1 eetl. Cognac

De boter zacht roeren, de roompaté, Cognac en tomatenketchup toevoegen, en blijven roeren tot het een gelijkmatig zacht mengsel is.
Van de repen witbrood de korsten afsnijden.
Het brood op een plank leggen en met een deegroller tot een dunnere plak rollen.
Het brood dik besmeren met het patémengsel, de broodplak oprollen, en stevig verpakken in plastic folie.
Van de andere repen brood dezelfde rolletjes maken.
De broodrolletjes in de koelkast enkele uren op laten stijven; vervolgens de rolletjes met een natgemaakt mes in plakjes van ca. 1 cm snijden.
De spiraaltjes dakpansgewijs op een schaal met servet leggen.

Boudewijn Wayers

Terug