Bramentoetje

bramentoetje (3K)

  • 2 bakjes bramen
  • 2 eieren
  • 3 eetl. witte basterdsuiker
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • wat citroensap
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 1 vanillestokje
  • amandelschaafsel of fijngehakte amandelen

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Scheid de eieren.
Klop de dooiers met een handmixer tot een zachtgeel mengsel.
Voeg het sinaasappelrasp en het merg van het vanillestokje toe.
Voeg ook ongeveer twee eetlepels sinaasappelsap.
Doe dan de ricotta erbij en klop alles tot een egale substantie.
Ontvet een metalen of glazen kom met wat citroensap.
Klop de eiwitten tot ze mooi pieken en schep de twee eimengsels voorzichtig door elkaar.
Schep dit in vier kleine ovenvaste schaaltjes.
Leg de bramen er voorzichtig in, strooi er wat geschaafde amandelen over en zet de schaaltjes ongeveer 25 minuten in de oven tot de randjes van het eimengsel mooi bruin zijn.
Serveer het toetje warm.

Bron: Odin recepten

Terug