Bosvruchtentaart met vanillesaus

voor 8 personen

  • springvorm Ø 20 cm
  • bakpapier
  • 250 g diepvries bosvruchten
  • 2 eieren
  • 5 eetl. vloeibare margarine
  • 125 g suiker
  • 10 cl biogarde yoghurt halfvol
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • ½ vanillestokje
  • 25 cl halfvolle melk
  • 1 theel. ma├»szetmeel

Laat de bosvruchten ontdooien.
Warm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier.
Bestrijk de vorm met wat van de margarine en bestuif hem met wat bloem.
Splits de eieren.
Houd de eidooiers apart voor de saus.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de margarine met ⅓ deel van de suiker romig.
Roer de yoghurt er door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel het door het margarinemengsel.
Spatel de eiwitten er door.
Schep het beslag in de bakvorm.
Schep de bosvruchten op het beslag en strooi er ⅓ van de suiker over.
Verdeel de geschaafde amandelen er over.
Bak de taart in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart 10 minuten afkoelen en verwijder de rand.
Laat de taart verder koud worden.
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
Klop de eidooiers met de maizena en de rest van de suiker schuimig.
Schraap met een scherp mesje het merg uit het vanillestokje.
Verwijder eventueel het vel van de melk.
Schenk al kloppend de hete melk bij het eidooiermengsel.
Plaats de pan weer op laag vuur en laat de saus al kloppend binden.
Zorg er voor dat de saus niet gaat koken, dan gaat het schiften.
Laat de saus onder af en toe roeren koud worden.
Snijd de taart in 8 puntjes.
Leg een puntje op een bordje en schenk er wat van de vanillesaus omheen.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensribstuk in de oven met wintergroente met aardappelen in papillot en saliesaus.

Bron: Voedingscentrum

Terug