Bosvruchtensoufflé

voor 2 personen

  • margarine
  • 4 eetl. witte basterdsuiker
  • 150 g bosvruchten (diepvries)
  • stukje sinaasappelschil
  • 1 eiwit
  • poedersuiker

Bestrijk 2 ovenvaste (soufflé)schaaltjes dun met wat margarine en bestrooi ze met basterdsuiker.
Warm de oven met onderin een bakplaat voor, op 200 °C.
Doe de bosvruchten met de sinaasappelschil in een pan.
Laat het fruit ontdooien en kook het in 5 minuten zacht.
Verwijder de sinaasappelschil en pureer het fruit met een staafmixer of in de keukenmachine.
Roer er de helft van de basterdsuiker door.
Laat het vruchtenmoes afkoelen.
Klop het eiwit met de rest van de basterdsuiker stijf.
Schep in ieder schaaltje een lepel van het vruchtenmoes en spatel de rest door het stijfgeklopte eiwit.
Verdeel dit over de schaaltjes.
Plaats de schaaltjes op de hete bakplaat en laat ze in 12 - 15 minuten rijzen en gaar worden.
Bestrooi ze met poedersuiker en serveer direct.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een ongepaneerde schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug