Blauwe bessen met citroenroom

Blauwe bessen met citroenroom

  • geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 25 cl slagroom
  • 1 zakje geschaafde amandelen
  • 4 eetl. suiker
  • 2 doosjes blauwe bessen

Roer het citroensap en de geraspte schil door de slagroom en laat dit 2 - 3 uur staan tot de room dik wordt.
Bekleed een klein bakblik met bakpapier en spreid de amandelen erop uit.
Strooi er 2 eetlepels suiker over.
Schuif het bakblik ca. 10 cm onder een hete grill en laat de amandelen en suiker in enkele minuten goudbruin kleuren.
Laat de amandelen afkoelen.
Was de blauwe bessen en verdeel ze over vier wijde kommen of borden.
Klop de citroenroom met de rest van de suiker lobbig.
Schep de room over de aardbeien en strooi de amandelen erover.

Bron: ODIN

Terug