Blanc–manger

  • 1 l kookroom
  • ½ stokje vanille
  • 25 bitterkoekjes
  • 100 g suiker
  • 20g gelatine
  • evt. kleurstof

De room aan de kook brengen, het vanillestokje en de fijngebrokkelde bitterkoekjes ± 1 uur warm erin laten trekken; daarna het vocht door een lap wringen, de geweekte gelatine en de suiker erin oplossen.
Een puddingvorm, die enige tijd met water gevuld heeft gestaan, met de massa vullen, zodra deze begint stijf te worden.
Wil men deze pudding in kleuren maken, dan kleurt men de helft van de geheel toebereide massa met een plantenkleurstof bijvoorbeeld roze; de beide mengsels houdt men zó warm, dat zij vloeibaar blijven.
Afwisselend brengt men nu in de puddingvorm, die in ijs of in koud water geplaatst wordt, een vrij dikke laag witte en een dunnere laag roze vloeistof, waarbij het vorige laagje telkens stijf moet zijn, vóór het volgende erop gebracht wordt.

Boudewijn Wayers

Terug