Bienenstich

  • 200 g boter
  • 225 g suiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 4 grote eieren
  • snuf zout
  • merg uit ½ vanille stokje

    • voor de bovenlaag
  • 125 g hele blanke amandelen
  • 50 g roomboter
  • 75 g suiker
  • 1 eidooier
  • voor de vulling
  • ½ liter banketbakkersroom

Vet een springvorm van 26 cm. in.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe eieren suiker, zout en vanillemerg in en kom en klop tot een romige massa waarin de suiker niet meer knarst (ruban).
Spatel bakmeel en amandelmeel door het beslag en doe het over in de springvorm, druk de amandelen in de bovenkant en zet de taart in de oven, breng na 10 minuten het bovenlaagje op de taart, trek daarvoor de bakplaat gedeeltelijk uit de oven en verdeel het mengsel over de bovenkant van de taart, schuif de plaat weer terug en laat de taart nog ca. 30 minuten in de oven staan tot het bovenlaagje goudbruin is, laat afkoelen.


Bovenlaagje:
Smelt de boter roer de suiker erdoor en klop de eidooier door het mengsel.
Snijd de taart horizontaal doormidden.
Strijk de banketbakkersroom gelijkmatig op de onderste helft van de taart en leg de andere helft er bovenop.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug