Bessen met mascarpone

bessen_mascarpone (2K)

  • 600 g bessen (aardbeien, frambozen, rode of witte aalbessen, bosbessen,...
  • 30 cl water
  • 2 eetl. rietsuiker
  • sap van 1 limoen
  • eventueel bessenlikeur
  • 3 eierdooiers
  • 15 cl slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • paar druppels vanille-extract of een zakje vanillesuiker
  • 250 g mascarpone
  • lepeltje citroenzeste
  • 4 vuurvaste kommetjes

Doe de bessen in een grote kom.
Breng het water met het rietsuiker, sap van de limoen en de bessenlikeur aan de kook.
Schenk warm bij de bessen.
Schep om.
Zet 1 uur in de koelkast.
Verdeel het fruit over de vuurvaste kommetjes.
Klop de eierdooiers los met de room, bloemsuiker en het vanille-extract of vanille suiker.
Spatel de mascarpone en de citroenzeste door het mengsel.
Verdeel over de kommetjes.
Zet 5 minuten onder de grill.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug