Bavarois van speculaas met koffie en rum

bavarois_speculaas (2K)

  • 1 kop sterke koffie
  • wat suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 60 g speculaas
  • 20 cl room
  • flinke scheut donkere rum
  • 20 cl melk
  • 100 g fijne suiker
  • 6 eierdooiers
  • eventueel boterkletskoppen

Laat de gelatine weken in koud water.
Kook de melk.
Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk.
Klop de suiker op met de eierdooiers.
Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje.
Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijne zeefje en laat het deels afkoelen.
Klop de room op en spatel hem onder de crème.
Vul de vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte stroop.
Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in.
Lepel er wat saus langs.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug