Luchtige bavarois van limoen met een kersensaus

lemoen_bavarois (1K)

voor 6 personen

    • voor de bavarois
  • 4 eetl. limoensap
  • 135 g poedersuiker
  • de schil van 1 limoen
    (alleen het groen), in dunne reepjes gesneden
  • 16 blaadjes in koud water geweekte gelatine
  • 4 eiwitten
  • ½ l halfstijfgeklopte slagroom
  • 3 eetl. water
    • voor de kersensaus: ca. ½ liter
  • 1 pot kersen zonder pit op siroop
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 eetl. limoensap
    • voor de garnering:
  • 4 hele kersen
  • stijfgeklopte slagroom

Breng het water samen met de limoensap en 35 gram poedersuiker aan de kook en laat de limoenschilletjes even meekoken.
Neem de schilletjes uit de pan en houd deze apart voor de garnering.
Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het vocht en laat het afkoelen.
Klop in de tussentijd de eiwitten stijf in een vetvrij gemaakte kom samen met de rest van de poedersuiker.
Zodra de limoenvloeistof begint op te stijven, schep hem dan door de halfstijf geklopte room.
Meng meteen daarna het stijfgeklopte eiwit erdoor en giet het geheel in (met water bevochtigde) kommetjes.
Laat het 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven.
Pureer de kersen met de suiker en het limoensap in de mixerblender en wrijf het door een zeef.
Plaats de kommetjes voor het serveren even in een bak met heet water.
Zet vervolgens de kommetjes met bavarois op de bordjes en schep de saus er omheen.
Garneer de bavarois af met kersen, slagroom en limoenreepjes.

Wijnadvies
IJskoude VDPDemi sec, Caveau

Succestip
Vervang de limoen voor sinaasappel of grapefruit.

Bron: Spar Succes recepten

Terug