Basisrecept voor clafoutis

Basisrecept voor clafoutis

  • 500 g kersen
  • 4 eieren
  • 30 cl melk
  • 75 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 g bloem
  • poedersuiker voor de afwerking

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de kersen over de bodem van een ingevette ovenschaal (best kies je een rond, plat exemplaar).
Klop de eieren en de suiker tot een schuimig mengsel.
Voeg in stapjes de bloem toe aan het mengsel, terwijl je goed blijft kloppen.
Voeg ten slotte al kloppend de melk toe.
Mix alles goed door elkaar tot je een egaal beslag krijgt.
Giet het beslag over de kersen en zet ongeveer 30 minuten in de oven.
De clafoutis mag nog een beetje wiebelen, maar het beslag moet goed gestold zijn.
Werk de clafoutis af met poedersuiker en serveer hem terwijl hij nog warm is.
Heerlijk met een bolletje vanille-ijs erbij!

Tip
In het basisrecept voor clafoutis worden altijd kersen mét pit gebruikt. Deze geven het gebak meer smaak en ze geven ook minder vocht af dan ontpitte kersen. Het volstaat dus om alleen het steeltje van de kersen te verwijderen wanneer je clafoutis maakt.

Bron: Fruit van bij ons
Gepubliceerd door: VLAM - Lekker van bij ons

Terug