Gedroogde appeltjes

  • 2 theel. zout
  • ⅛ l versgeperst citroensap
  • ± 3½ kg appels

Meng het citroensap en het zout in 1½ liter water.
Boor de klokhuizen uit de appels en schil ze.
Snijd ze in plakjes van 5 mm dik, leg ze direct in het water-zout-citroensapmengsel en laat dit 10 minuten intrekken.
Schep de appelringen op een dikke laag keukenpapier en dep ze droog.
Bedek een ovenrooster met een (oude) theedoek of stuk kaaslinnen, schik de appelringen hierop en zet het rooster in een koude oven.
Verwarm de oven nu tot 70 °C en zet de ovendeur dan op een kier.
Verhoog de temp tot 90 °C en laat de appelringen 4 - 5 uur drogen tot er, als u er zachtjes in knijpt, geen vocht meer uitkomt; ze moeten wel zacht en soepel blijven.
Laat ze 12 uur rusten en volledig afkoelen.
Bewaar ze in glazen potten.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug