Appelkwark met rozijnen

Appelkwark met rozijnen

voor 2 personen

  • 1 perssinaasappel
  • 2 eetl. rozijnen
  • 2 eetl. muesli zonder suiker
  • 2 kleine appels
  • 200 g magere kwark

Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap.
Was de rozijnen en laat ze in het sinaasappelsap wellen.
Strooi de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag.
Bak de muesli, op niet te hoog vuur, lichtbruin en krokant.
Laat het afkoelen.
Was de appels en snijd ze in blokjes.
Meng er direct de rozijnen met het sap door, dan verkleurt de appel niet.
Verdeel de helft van de appelblokjes met rozijnen over 2 schaaltjes.
Meng de rest van de appel door de kwark.
Schep dit op de appelblokjes.
Verdeel de muesli erover.

Kwark over?

Bron: Voedingscentrum

Terug