|
|
Week de rozijnen (minstens) 20 minuten in de rum.
Schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in stukjes.
Meng die met rozijnen, basterdsuiker, hazelnoten, kaneel, piment en citroenrasp.
Zeef bloem met zout.
Klop in een kommetje ei los met water en olie los, meng door de bloem en kneed tot een samenhangend, zacht en elastisch deeg.
Laat een kwartier rusten.
Verdeel het deeg in tweeën.
Rol het eerste stuk heel dun uit op een met bloem bestrooide schone theedoek.
Bestrijk het deeg met gesmolten boter en leg de helft van de vulling erop.
Rol strak op met behulp van de theedoek.
Leg met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk met boter.
Herhaal alles met de rest van het deeg en de vulling.
Bak de strudels 40 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven en geef er bijvoorbeeld vanille-ijs, -saus of room bij.