|
|
Snijd de kruin van de ananas, schil de ananas met een zaagmes en zorg ervoor dat er geen pitjes meer op de ananas zitten.
Halveer de ananas in de lengte, snijd deze twee helften in de lengte doormidden zodat je 4 delen ananas hebt.
Snijd nu de kern uit de ananas.
Snijd ieder stuk ananas in de lengte in drieën en rijg de 12 parten aan een houten spies.
Saus (siroop)
Smelt de roomboter zonder te laten kleuren.
Voeg de suiker in één keer toe en laat hem al roerende op hoog vuur karameliseren tot de massa lichtbruin is (karamelkleur).
Blus de karamel af met de jus d'orange.
(Pas op, de siroop is erg heet meer dan 200 °C !!! )
Kook de jus d'orange door tot de suiker is opgelost en er een siroop onstaat (ongeveer 20 minuten)
Voeg Grand Marnier naar smaak toe.
Laatste handeling
Bestrijk de ananas met de siroop en gril de spiezen op de bbq op hoog vuur.
Probeer een ruitmotief op de ananas te maken op de bbq gril.
Serveer de spiezen warm met bolletje vanille-ijs en een beetje siroop.
Garneer af met een muntblaadje.
Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij