|
|
Als je geen amandelmeel hebt, maal je geschaafde amandelen goed fijn in het messenbakje van de staafmixer.
Hele garneeramandelen kunnen ook.
Klop de eidooiers tot ze wit en schuimig zijn.
Breng de room tot aan kokend en draai dan het vuur uit.
Voeg een klein scheutje hete room bij de eieren, meng en doe er vervolgens nog wat bij.
Schenk dat mengsel terug in de pan.
Zet het vuur weer aan en laat iets indikken, maar pas vreselijk op dat je niet te ver gaat.
Blijf ondertussen roeren als een idioot.
Draai het vuur uit als het dik begint te worden en roer er de amandelen en de honing door.
Roer opnieuw grondig, anders vind je later een klodder onopgeloste honing op de bodem.
Laat afkoelen en roer nog eens door, maar veel minder frequent.
Rasp er heel dun wat citroenschil boven en meng er doorheen.
Verdeel over 4 kleine schaaltjes.
Serveer met of zonder dunne koekjes.